Home » HU » Lehetőségek

Lehetőségek

Sízés

A Jasná az egyik legkedveltebb síközpont Szlovákiában a téli sport kedvelői között. Itt található Szlovákia legnagyobb összefüggő pályarendszere amely bebiztosítja a kezdők, haladók, snowboardosok, síalpinisták és a nagyon jól sízők igényeit egyarányt. Természetesen nem hiányoznak a síkölcsönzés, síjavítás és a síiskola lehetóségei sem.

További Síkozpöntok Demänova környékén:

  • Pavčina Lehota cca 5 km
  • Iľanovo cca 5 km
  • Opalisko Závažná Poruba cca 7 km
  • Liptovský Ján Javorovica cca 8 km
  • Žiar Dolinky cca 15 km
  • Ski Park Ružomberok cca 30 km
  • Čertovica cca 35 km

Túrautak

A környéken található hegyek-völgyek például az Alacsony-Tátra gerince, Ziarská dolina, Prosiecká dolina, Kvacianská Dolina, Chocské vrchy, sok lehetóságet kínál a turistáknak és a turázni vagyóknak is. A Demänovská dolina látogatása során, figyelmébe ajánljuk a Demänovská barlangot és a Demänovská jegesbarlangot. Egy óra autóúttal akár a Magas-Tátra, Roháce, valamint a Donovaly is az uticélja lehet.

Nyári idószak

A nyári időszak is sok lehetőséget kínál a kerékpározóknak (a térképeket bebiztosítjuk), a tenisz kedvelőinek (teniszpálya 500m), és nemutolsósorban a vízi sportok kedvelőinek a Liptovská Mara taván. A közvetlen közelségben lévő Liptovsky Trnovec-i kempingben csónak, vízibicikli és kajak kolcsönzése is lehetséges. Itt kiprobálhatja a nyári sízést is, a vendégek a vízisízés és hajókörutak örömeibe is belekóstolhatnak.

Pihenési lehetőségek

A tökéletes relaxacióhoz, amely az egész csálád részére élményt nyújt, az AQUAPARK TATRALANDIA , amely Szlovákia, Csehország és Lengyelország legnagyobb élményfürdője. Az élményparkban 26–38 fok közötti vizében 6 kinti, 2 benti bazén és 21 különféle csúszda várja vendégeit az egész évben. Az épuletben található a vitális világ nevű TATRA THERM VITAL, ahol 16 külömböző víz ás pára, procedúrákból, valamint masszázsokból válogathat mind pl. (győgynövény aromaterapia, láb maszázs, pezsgőfürdő, só és pára inhaláció, száraz és infra szauna, szolárium, pihenőagyak, tepidárium, jegesfürdő, és különféle erősnyomású zuhany). Ezen kivül ajánlani tudjuk a relaxációs, klasszikus és sport masszázst, akár csak lábmasszázs formájaban is. És a gyógypakolások se mulaszthatóak el, főleg a termózselés és a fahéjas pakolás.

A közeli szintén nagyon kedvelt termálfördő a Besenová. A látogatóságot az 1987m mélyból érkező termálvíz és a szabad ég alatti bazénok emelik. A nyári idoszakban szintén nagyon kedvelt Liptovsky Ján termálfürdője pedig 28 fokos termálvízzel büszkélkedhet. A faluban a lovaglás kedvelői is kipróbálhatják magukat a helyi farmon.

Aki pedig a pónilovakat kedveli az a 3km-re lévo Plavicná Lehota nevű falucskában próbalhatja ki a pónihintót és akár télen is, szánkóhintó alakjában.

Főleg a gyermekes családoknak nagyon ajánljuk a Ziar falutól nem messze lévo „Ziarsky salas-t“ ahol az étteremben a helyi specialitásokat kóstolhatja meg, és az étteremhez tartozó nagy zöld kifutón a gyermekek juhokkal, lovakkal és szamarakkal találkozhatnak, és a fábol készitett hintákon játszhatnak.

A gyermekek és felnőttek biztosan kedvelni fogják a Pribilinai falusi múzeumot ( kb. 15 autóút Demänovátol). A múzeum a Pribilinai falutól a Podbanské falu felé vezető óton helyezkedik el. A látogatók megtekinthetik a gyönyörű reneszánsz kastélyt és a Koragótikus Szent Mária templomat. Ezek az emlékművek a Liptovská Mara tó valamikori árvízzel súlytott területeiről híresek. A hétvégeken pedig különféle programokkal várják önöket a kázművesek, folklór együttesek, történelmi harci bemutatók, solymarok és belekóstolhat a helyi konyha régi ízeibe is.

Az aktiv Liptovi időtültás lehetőságei is nagyon szélesek, a házikóinkban sok hasznos információt, prospektust, térképet találhat és nagyon szívesen segítségükre szolgálnak a ház gondnokai is.

Rossz idő esetén pedig különböző filmek állnak rendelkezésükre a gyermekeknek és a felnőtteknek egyarányt.

Es egy kis tippre is felhívjuk figyelmét! Ha egy jóízű pohár bort szeretne elfogyasztani, látogasson el Bodincébe a “Maco vináren“ nevű borozóba, ami 10 perc sétára van egy falusiasan berendezett téglapincében.